Connect with us

Смачно

Меню на Новий рік 2024 – рік Дракона: варіанти страв, оригінальні рецепти

Published

on

Меню на Новий рік 2024 - рік Дракона: варіанти страв, оригінальні рецепти

Новий рік-2024 пройде під заступництвом Дерев’яного Зеленого Дракона. Дізнайтеся, що приготувати на святковий стіл, щоб догодити цій могутній тварині.

Напередодні головного зимового свята господині зайняті підбором цікавих страв, здатних здивувати та порадувати членів родини та запрошених гостей. Меню на Новий рік 2024 – рік Дракона може включати рецепти, що асоціюються із символом свята та інші варіанти. Це торжество – чудовий привід дотриматися традиції, пов’язані з проведенням заходу, і зробити свято незабутнім.

Що означає дракон як символ

Дракон як символ має різні значення у певних культурах. Серед найпоширеніших інтерпретацій можна назвати такі:

  • У багатьох культурах дракон вважається символом сили, могутності та могутності. Він часто зображується як сильна і невразлива істота, здатна тримати в страху інших.
  • У деяких культурах дракон вважається захисником чи вартовим. Він може бути зображений як істота, що захищає свою територію чи господаря.
  • У китайській культурі дракон асоціюється з мудрістю та знанням. Він вважається символом удачі та довгого життя.
  • Дракон може символізувати зміни та перетворення. Він часто асоціюється з водою та дощем, що може означати оновлення.
  • Дракон може бути пов’язаний із духовними та містичними аспектами. У деяких релігіях і філософіях дракон є символом таємниці та духовної сили.
  • У фен-шуй дракон вважається символом удачі, багатства та процвітання. Його зображення можуть використовуватися для залучення позитивної енергії та гармонії у навколишньому просторі.

Що приготувати на Новий рік-2024

Що приготувати на Новий рік-2024

У рік Дракона можна приготувати безліч смачних страв, і вибір залежить від ваших уподобань та традицій. До найбільш затребуваних рецептів, здатних гармонійно доповнити меню, належать такі:

  • Олів’є – традиційний салат, який включає відварні картопля, морква, яйця, м’ясо (найчастіше шинку або курячу грудку), мариновані огірки, горошок і майонез. Варто зазначити, що варіанти салатів на Новий рік 2024 року незліченні. Крім олів’є, можна приготувати салат «Мімоза», «Оселедець під шубою», «Цезар» та багато інших.
  • Якщо у вас є доступ до грилю чи мангалу, чудовим вибором може стати шашлик. Замаринуйте м’ясо (яловичину, баранину, курку) у соусі, приготуйте овочі на шпажках і посмажте на вугіллі.
  • Якщо ви любите японську кухню, роли та суші можуть бути чудовим вибором. Ви можете замовити готові страви або спробувати їх приготувати самі.
  • Міні-бургери, курячі крильця в соусі барбекю, сирні палички та інші гарячі закуски можуть стати чудовим доповненням до святкового столу.
  • Варто звернути увагу на десерти, це гармонійне доповнення до святкового столу. Пироги, торти, кекси, морозиво, фруктові салати порадують гостей та членів родини.
  • Не забудьте про напої. Шампанське, вино, коктейлі та безалкогольні напої доповнять атмосферу свята.

Що має бути на столі на рік Дракона?

Рік Дракона вважається одним із найсприятливіших періодів у Китайському гороскопі. Як врахувати гастрономічні уподобання цього знака? На столі мають бути такі продукти:

  1. М’ясо . Воно може бути представлене у вигляді яловичини, баранини, свинини, качки або індички . Важливо, щоб м’ясо було свіжим та якісним.
  2. Горіхи . Горіхи символізують сильне здоров’я, багатство та довголіття. На столі мають бути мигдаль, кедрові горіхи, волоські горіхи, макадамія та інші.
  3. Фрукти . На столі мають бути червоні фрукти: гранати, яблука, червоні мандарини, можна використовувати в десертах заморожену вишню або полуницю і т.д. Вони символізують багатство та удачу.
  4. Риба . Риба символізує достаток та багатство. Щоб рік був фінансово успішним на столі, повинні бути страви з риби. Найпростіше (і корисніше) запекти філе червоної риби або коропа цілком у духовці. Також до смаку Дракону прийде традиційна новорічна страва – бутерброли з червоною ікрою.
  5. Мал . Рис також символізує достаток та багатство. Щоб закріпити фінансовий “рибний” успіх, на столі мають бути страви з рису. Оскільки сама по собі рисова каша – далеко не святкова страва, є сенс вибрати новорічні салати, до складу яких входить рис. Наприклад, салат із крабових паличок.
  6. Зелень . Зелень символізує зростання та розвиток. Щоб ваші проекти гармонійно розвиватися в наступному році пригостить Дракона свіжими зеленими овочами та травами: це можуть бути кріп, петрушка, кінза, шпинат, листове сало, кабачки, броколі тощо.

Від чого краще відмовитись у святковому меню?

  1. М’ясо кролика. Кролик є протилежним знаком Дракону і символ року не схвалить такого сусідства.
  2. Цибуля. Цибуля символізує розрив у відносинах, тому не варто робити цибульну нарізку, цибульний салат або якось спеціально виділяти на гуляння цей овоч.
  3. Гриби. Гриби символізують турботи та проблеми. Однак, якщо додати їх трохи в салат, Дракон може і не помітити. Нічого ідеального не буває, турботи у нас будуть у будь-якому випадку, то чому б не скуштувати їх у вигляді грибів?
  4. Білий перець. Білий перець (спеція) на рік Дракона символізують суперечки та сварки, тому краще не використовувати його у новорічному меню.
  5. Курка. Курка є символом бідності і не рекомендується її їсти цього року.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете підготувати Новорічний стіл на рік Дракона та залучити удачу та благополуччя. Не забувайте, що головне у це свято – це не точне проходження гороскопам, а час, проведений у колі близьких та друзів.

Страви новорічного меню 2024

Тим, хто не вірить у гороскопи – найпростіше! Можна готувати все, що хоче душа і дозволяє гаманець! Ось кілька ідей простого та смачного меню на Новий рік 2024: Меню на Новий рік 2024: що має бути на столі на рік Дракона.

Advertisement

Закуски

Закуски на новий рік 2024

Закуски – чудовий спосіб розпочати свято та підготуватися до основного банкету. Серед популярних закусок на Новий рік можна назвати:

  • ковбасна та сирна нарізки ;
  • нарізки зі свіжих овочів
  • різні салати;
  • тарталетки з різними смачними начинками;
  • сирні кульки – гарна та смачна закуска;
  • фаршировані яйця;
  • різні рулети з лаваша ;
  • бутерброди та канапе ;
  • жульєн з грибами;

Гарнір

Вибрати правильний гарнір для головної страви не менш важливо. Це можуть бути:

  • запечені картопляні часточки з травами та сиром,
  • картопля з грибами,
  • пюре з картоплі,
  • овочевий гриль з ароматними спеціями,
  • тушковані овочі і т.д.

Ось кілька смачних рецептів:

  • запечена картопля;
  • ніжне картопляне пюре;
  • неймовірно смачний гарнір із картоплі;
  • та інші рецепти.

Гарячі страви

Які страви можна приготувати на Новий рік? Варіантів багато! З м’яса можна приготувати:

  • соковиту яловичину в горщику з овочами,
  • запечену свинину з яблуками та медом,
  • запечену гомілку індички,
  • медальйони з курячого філе з соусом з білого вина та чебрецю,
  • печену качку з яблуками та журавлиною, та багато іншого.

Ось кілька смачних та простих рецептів:

  • курка, запечена в духовці цілком (тут інші новорічні рецепти курки );
  • соковита качка із травами;
  • гомілка індички в духовці;
  • свинячий окіст;
  • та інші м’ясні страви:

З риби можна приготувати:

  • запеченого коропа або лосося з овочами та картоплею,
  • смажене рибне філе з соусом з лимона та трав,
  • салат з креветками та авокадо.

Ще можна приготувати страви з морепродуктів, наприклад, грінки з креветками та часником, фаршировані кальмари з овочами та сиром та інші смачні страви.

Десерти

Серед популярних новорічних десертів можна виділити:

  • шоколадний торт з ягодами,
  • бісквітний рулет з кремом та фруктами,
  • чізкейк з ягідним соусом,
  • традиційний фруктовий салат,
  • бісквітний рулет з карамеллю,
  • кекси з ягодами,
  • морозиво з горіхами та шоколадом і т.д.

Також можна прикрасити десерти різними елементами, наприклад, фігурками із марципану, шоколадними драже, ягодами та фруктами.

  • фруктова нарізка;
  • простий та смачний торт;
  • запечені яблука у духовці;
  • новорічне печиво шишки;
  • десерти у склянках без випічки.

Безалкогольні напої

Безалкогольні напої на новий рік 2024

Крім традиційних соків та мінаральної води, на новорічний стіл варто додати кілька цікавих безалкогольних напоїв. Ось деякі з них:

  1. Глінтвейн. Цей напій – справжня класика зимових свят! Для його приготування вам знадобляться яблучний сік, апельсиновий сік, мед, кориця, гвоздика та мускатний горіх. Змішайте всі інгредієнти в каструлі та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, не доводячи до кипіння. Подавайте глінтвейн гарячим.
  2. Какао з маршмеллоу. Цей напій буде цікавим і дорослим, але особливо подобається дітям! Для його приготування вам знадобиться какао порошок, цукор, молоко та маршмеллоу. Розігрійте молоко в каструлі, з невеликим кількістю молока (2-3 ст.ложки змішайте какао порошок і цукор), додайте суміш в гаряче молоко, доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Після того, як какао буде розлито по кухлях, додайте маршмеллоу. Подавайте гарячим.
  3. Кава з корицею. Цей напій ідеально підходить для любителів кави. Для його приготування вам знадобиться кавовий порошок, кориця, цукор та молоко. Розігрійте молоко в каструлі, додайте корицю та цукор, і доведіть до кипіння. Потім додайте кавовий порошок і готуйте, доки кава не завариться. Подавайте гарячим.
  4. Яблучний коктейль. Цей напій буде освіжаючим доповненням до новорічного столу. Для його приготування вам знадобляться яблучний сік, лимонний сік, мед та лід. Змішайте всі інгредієнти в блендері та збийте до отримання однорідної маси. Подавайте зі шматочками яблук та льодом.
  5. Чай з імбиром та медом. Цей напій стане ідеальним вибором для тих, хто віддає перевагу чаю. Для його приготування вам знадобиться чай, свіжий імбир, мед та лимон. Заваріть чай, додайте невеликий шматочок свіжого імбиру, мед та лимонний сік. Подавайте гарячим.

Традиційні спиртні напої

На новорічний стіл традиційно подаються різні спиртні напої, які допомагають створити святкову атмосферу та настрій.

Ось деякі з них:

  1. Шампанське – це один із найпопулярніших напоїв на Новий рік. Він часто використовується при тостах та підходить до більшості страв.
  2. Вино – біле, червоне чи рожеве, залежно від переваг, можна подавати як окремо, так і у поєднанні зі стравами.
  3. Коньяк – це міцний алкогольний напій, який можна подавати як аперитив чи діжестив. Він добре поєднується із темним шоколадом.
  4. Горілка – це один із найпопулярніших алкогольних напоїв. Горілка обов’язково подається із закусками.
  5. Лікери – це солодкі та ароматні напої, які можна подавати як діжестив або просто для прикраси столу. Особливо популярні у жінок.
  6. Глінтвейн – це гарячий алкогольний напій на основі червоного вина зі спеціями. Такий напій відмінно зігріватий після провулку на морозі.

Це не повний список спиртних напоїв, які можна подати на новорічний стіл. Важливо пам’ятати, що надмірне вживання алкоголю шкодить здоров’ю.

5 варіантів новорічного меню

Звичайно, кожна господиня має своє фірмове меню, але іноді корисно почерпнути нові ідеї. Ми підготували для вас 10 варіантів готових меню, які можна використовувати для нових ідей.

Меню №1

  1. Закуски : канапе з копченою яловичиною та гірчичним соусом, рулети з лавашу з сиром та овочами, салат із морепродуктів з авокадо та грейпфрутом.
  2. Гаряча страва : запечений короп з овочами та картоплею, курячий пай з грибами та цибулею, качка з яблуками.
  3. Гарнір : запечені картопляні часточки з травами та сиром, овочеве рагу зі спеціями.
  4. Десерт : шоколадний торт з ягодами та кремом, фруктовий салат із м’ятою та медом.
  5. Напої : глінтвейн з апельсином та корицею, термос з гарячим шоколадом та маршмеллоу.

Меню №2

  1. Закуски : тарталетки з сиром та овочами, брускетти з помідорами та базиліком, креветки у клярі.
  2. Гаряча страва : яловичина в горщику з овочами та соусом, курка в духовці.
  3. Гарнір : пюре з картоплі, овочевий гриль з ароматними спеціями, рисові кульки з грибами та травами.
  4. Десерт : сирний пиріг з ягодами, шоколадний мус з карамеллю та горіхами, полуничний мус з бісквітним тестом.
  5. Напої : коктейль “Мімоза” з апельсиновим соком та шампанським, гарячий медовий чай з імбиром та лимоном, червоний глінтвейн з корицею та гвоздикою.

Меню №3

  1. Закуски : тости з лососем та вершковим сиром, брускетти з томатами та моцарелою.
  2. Гаряча страва : запечена свинина з яблуками та медом, курячі котлети з соусом із печериць.
  3. Гарнір : запечені картопляні часточки з сиром та травами, смажений овочевий гриль з ароматними спеціями.
  4. Десерт : меренговий рулет з кремом та фруктами, чізкейк з ягідним соусом, бісквітний рулет з карамеллю.
  5. Напої : глінтвейн з яблуком та корицею, термос з гарячим шоколадом та маршмеллоу, червоний винний коктейль з ягодами.

Меню №4

  1. Закуски : канапе з лососем та вершковим сиром, салат з крабових паличок, капрезі з томатами та бальзамічним оцтом.
  2. Гаряча страва : яловичина по-французьки з овочами та соусом, качка у журавлинному соусі із запеченими овочами, паста з філе міньйон та овочами.
  3. Гарнір : смажений овочевий гриль з ароматними спеціями, запечені картопляні часточки з травами та сиром.
  4. Десерт : шоколадний торт з ягодами, морозиво з полуницею та шоколадом, фруктовий салат, тістечко “Еклер” з кремом.
  5. Напої : гарячий апельсиновий чай, смородиновий сік, гарячий шоколад.

Меню №5

  1. Закуски : тарталетки з креветками та сиром, брускетти з авокадо та оливковою олією, бутерброди з червоною ікрою.
  2. Гаряча страва : медальйони зі свинини з соусом з білого вина та чебрецю, запечений лосось з овочами та картоплею.
  3. Гарнір : рисові кульки з грибами та травами, пюре із солодкої картоплі з імбиром та олією, смажений овочевий гриль з ароматними спеціями.
  4. Десерт : пиріг “Тірамісу” з кавою та маскарпоне, яблучний пиріг з корицею, морозиво з карамеллю та горіхами.
  5. Напої : глінтвейн з яблуком та корицею, коктейль “Піна колада” з ананасом та кокосом, гарячий шоколад із збитими вершками.

Як прикрасити Новорічний стіл?

Як прикрасити Новорічний стіл?

Прикраса новорічного столу – один із важливих аспектів святкування Нового року. Давайте подивимося, як сервірувати та декорувати новорічний стіл, щоб залучити удачу на рік Дракона.

Advertisement
  1. Колірна гама. У рік Дракона на столі мають бути червоні та золоті кольори, які символізують удачу та багатство. Також можна використовувати яскраві кольори, такі як оранжевий, жовтий та зелений.
  2. Підставки для страв. На столі мають бути підставки для страв, які підкреслять його красу та вишуканість. Підставки можуть бути золотими, срібними або зі скла. Дракон любить розкіш та стиль! Простота та зручність – не його коник.
  3. Серветки. Серветки на столі можуть бути червоного, золотого, білого чи срібного кольорів. До речі, це основні щасливі кольори 2024 року. Не знаєте, як скласти серветки на новорічний стіл? За посиланням ми зібрали всі можливі варіанти!
  4. Їдальні прилади. Столові прилади мають бути красивими та вишуканими. Дістаньте свій найкращий сервіз! Дракон буде радий привітному прийому і віддячить вам своїми дарами протягом року.
  5. Прикраси столу. На столі можна використовувати будь-які прикраси, головне щоб вони були! Символ року надає пишність і торжество! Чим більше декору, тим краще!
  6. Квіти. Крім традиційних ялинових гілок, прикрасьте стіл живими квітами (хоч би кількома). Вони символізують процвітання та успіх. Краще вибрати червоні або жовті квіти, такі як троянди, гербери, хризантеми і т.д.
  7. Свічки. Дракон любить живий вогонь! І не лише він: свічки – традиційний елемент прикраси новорічного столу, які створюють затишну та теплу атмосферу. Краще вибрати свічки червоного чи золотого кольору. А якщо турбуєтеся щодо живого вогню, поставте свідодіодні.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете сервірувати та декорувати новорічний стіл, який не тільки створить святкову атмосферу, але й приверне щастя та успіх у рік Дракона. А якщо ви не вірите в гороскопи, можете прикрашати як завгодно: вважатимемо, що успіх додасться за умовчанням 🙂

Як скласти смачне та корисне меню?

Кожна господарка знає, що не варто відкладати створення новорічного меню на останній момент. Щоб все продумати заздалегідь і все врахувати, можна дотримуватись кількох простих правил.

  1. Враховуйте смаки гостей. Вибирайте страви, які сподобаються вашим гостям, та враховуйте їх переваги у плануванні меню. Якщо у когось із гостей алергія на якісь продукти чи хтось із них вегетаріанець, обов’язково врахуйте цей момент.
  2. Урізноманітнюйте меню. Намагайтеся включати в меню страви різних категорій: не лише м’ясо, а й рибу; не тільки солодощі, а й фрукти і т.д. Це допоможе зробити ваш стіл більш цікавим та насиченим.
  3. Звертайте увагу на сезонність продуктів. Використовуйте продукти, які в цей період року знаходяться в сезоні, адже вони будуть свіжішими та смачнішими.
  4. Грайте з квітами та формами. Намагайтеся вибирати страви, які поєднуються за кольором або формою, щоб створити гарну і гармонійну “картинку” на столі.
  5. Не перевантажуйте меню зайвою кількістю страв. Вибирайте не більше 5-6 страв на кожну категорію, щоб не перевантажити гостей та залишити можливість потанцювати чи провести рухливі ігри.
  6. Приблизний розмір порцій для однієї людини:
    • 200-250 г салатів (у сукупності);
    • 4-5 шт. бутербродів;
    • по 250-300 г холодних закусок та м’яса, риби;
    • по 150-200 г гарніру та десерту;
    • 200-250 г фруктів;
    • 500 мл соків, води та компотів.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете скласти правильне та смачне новорічне меню, яке порадує ваших гостей та створить святковий настрій. Насолоджуйтесь процесом приготування та дивуйте своїх близьких та друзів смачними стравами!

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Ілона

    09.11.2023 at 11:11

    Звернула увагу на кілька пунктів.
    Обов’язково спробуємо на новорічний стіл.

    Piж pycHю

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Смачно

Швидкий сніданок для тих, хто проспав: 6 смачних рецептів

Published

on

Швидкий сніданок для тих, хто проспав: 6 смачних рецептів

Забули поставити будильник? Не біда! У нашій статті ви знайдете 6 швидких рецептів смачного сніданку, які допоможуть вам впоратися з ранком, що проспав. Швидко, смачно та ситно – ідеальне поєднання для тих, хто не любить витрачати багато часу на приготування ранкової їжі. Спробуйте наші рецепти і насолоджуйтесь чудовим ранком! (більше…)

Continue Reading

Смачно

Домашнє вівсяне молоко: рецепт приготування

Published

on

Домашнє вівсяне молоко: рецепт приготування

Напрочуд легко зробити власне вівсяне молоко вдома, гарантуючи, що у вас буде велика кількість рослинного молока для гарячих напоїв, смузі, млинців тощо. (більше…)

Continue Reading

Смачно

Як готувати перепелині яйця: покрокова інструкція з фото

Published

on

Як готувати перепелині яйця: покрокова інструкція з фото

Дізнайтеся, як приготувати перепелині яйця, мініатюрну версію курячого. Використовуйте їх як гарнір до салатів, бутербродів і канапе або подавайте на тостах.  (більше…)

Continue Reading

Рекомендую купувати іграшки для дітей в наших партнерів.

1488 Dating Б'юті Бьюті-поради В Відносини у парі Д Дієти Знайомства Знайомства з іноземцями Зрада Користь Користь та шкода Краса Любовне листування М Народні прикмети Новий рік 2024 П Подарунки Поради Прикмети Р Рік якої тварини Чоловічі імена Шкода Який знак зодіаку аллах девід лейн догляд за особою екстремізм забавно закони знання мусульмани мухаммад оптична ілюзія пророк Мухаммед психологічний тест скандали скраби тероризм цікаво що означає 1488 іслам

Advertisement Забрати 50 грн зараз

Цікаве