Connect with us

Смачно

Домашнє вівсяне молоко: рецепт приготування

Published

on

Домашнє вівсяне молоко: рецепт приготування

Напрочуд легко зробити власне вівсяне молоко вдома, гарантуючи, що у вас буде велика кількість рослинного молока для гарячих напоїв, смузі, млинців тощо.

Активний час приготування:

5 хв

Загальний час приготування:

35 хв

Advertisement

Вихід:

4 чашки

Завдяки вершковому горіховому смаку вівсяне молоко стало одним із найпопулярніших  рослинних молочних продуктів . Але якщо ви маєте звичку вливати вівсяне молоко в каву, гранолу  або використовувати його  для випікання, вас може шокувати, як швидко повна упаковка перетворюється на порожню. Так чому б не спробувати зробити власне вівсяне молоко?

Ось наш основний посібник із приготування вівсяного молока, включаючи найкращі сорти вівса, а також кілька порад і хитрощів, щоб зробити ваше домашнє вівсяне молоко таким же вершковим і смачним, як його магазинний аналог. Як і в будь-якому домашньому приготуванні, є вбудована перевага налаштування: ви можете вибрати, наскільки солодким є ваше вівсяне молоко та чи додавати додаткові ароматизатори. Найкраща частина? Готується настільки швидко, що ви можете збити порцію перед ранковою кавою. Давайте почнемо з цього рецепту вівсяного молока.

1. Запасіться вівсом

Для цього рецепту немає потреби купувати вишуканий овес — найкраще підійде звичайний овес. Сталевий овес, або ірландський овес, або інші види вівсяної каші можуть бути занадто жорсткими, і вони не стануть достатньо ніжними під час короткого замочування, щоб змішати з вівсяним молоком. Так само намагайтеся уникати вівса швидкого приготування, оскільки він надто крихкий і, як правило, стає слизовим при замочуванні.

Advertisement

2. Замочіть його (ненадовго) і прополощіть

Розм’якшення вівса у воді допомагає його наповнити, щоб він міг вивільнити всю свою корисність під час змішування. Але замочування вівса займає не так багато часу, як замочування квасолі. Лише 15 хвилин замочування дадуть їм усе необхідне пом’якшення. Однак обов’язково встановіть для цього таймер — якщо ви дасте їм просочуватися довше, текстура вашого вівсяного молока не буде такою приємною. Після того, як ваш овес замочився, злийте його в ситечко з дрібними вічками (сміливо долийте рідину для замочування) і промийте, доки вода не стане прозорою, приблизно 30 секунд, щоб позбутися будь-якого крохмалю, який прилип до вівса.

3. Змішайте з підсолоджувачем, ароматизатором і водою

Щоб відчути легку солодкість і насиченість справжнього молока, додайте трохи підсолоджувача та ароматизатора. Перемістіть замочений, промитий і відціджений овес у блендер і додайте трохи кленового сиропу, ванільного екстракту та солі. Потім додайте чотири склянки свіжої води.

Не соромтеся пропустити клен, якщо вам не потрібна додаткова солодкість, або налаштувати смак за допомогою щіпки меленої кориці або використовуючи екстракт мигдалю замість ванілі.

4. Перемішайте до однорідності

Настав час обробити вівсяну суміш, поки вона не стане гладкою. Це займе приблизно 30 секунд. Якщо ви бачите, що трохи вівса прилипли до стінок контейнера, просто вимкніть блендер, почистіть стінки та почніть змішувати знову.

5. Процідіть, охолодіть і подавайте

Коли ваша суміш повністю змішана, її можна процідити. Очистіть те саме ситечко з дрібними вічками, яке використовували для промивання вівса, і поставте його на велику миску. Перелийте вівсяну суміш через ситечко, натискаючи на тверді частинки великою ложкою або ополоником, щоб вилучити якомога більше твердих частинок. Потім перемістіть у контейнер, що закривається, і охолодіть у холодильнику. Після охолодження ваше вівсяне молоко буде готове до кави чи чаю (холодного чи гарячого), до пластівців або до запеченої вівсяної каші. — Адіна Стейман

Advertisement

Інгредієнти

  • 1 склянка старомодного (не швидкого приготування) вівса
  • 1 столова ложка чистого кленового сиропу
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1/4 чайної ложки кошерної солі

Рецепт покроково

  1. Покладіть овес у середню миску; додайте достатньо води, щоб покрити овес приблизно на 2-3 сантиметри.
    Дайте постояти рівно 15 хвилин. Овес виглядатиме зволоженим. (Не перевищуйте 15 хвилин, інакше вівсяне молоко стане слизистим.)
    Процідіть овес через дрібне ситечко; викиньте рідину для замочування.
    Промийте овес у ситечку під холодною проточною водою, доки вода не стане прозорою, приблизно 30 секунд.
  2. Змішайте відціджений овес, кленовий сироп, екстракт ванілі, сіль і 4 склянки води в блендері. Обробляйте до однорідності, приблизно 1 хвилину.
  3. Промийте дрібне ситечко і поставте його на велику миску.
    Перелийте оброблену вівсяну суміш через ситечко, помішуючи, щоб допомогти видалити рідину.
    Відкиньте тверді речовини в ситечко і процідіть ще двічі (не перемішуючи).
  4. Перемістіть проціджене вівсяне молоко в герметичну ємність і охолодіть до охолодження приблизно 15 хвилин перед подачею.
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Смачно

Меню на Новий рік 2024 – рік Дракона: варіанти страв, оригінальні рецепти

Published

on

Меню на Новий рік 2024 - рік Дракона: варіанти страв, оригінальні рецепти

Новий рік-2024 пройде під заступництвом Дерев’яного Зеленого Дракона. Дізнайтеся, що приготувати на святковий стіл, щоб догодити цій могутній тварині. (більше…)

Continue Reading

Смачно

Швидкий сніданок для тих, хто проспав: 6 смачних рецептів

Published

on

Швидкий сніданок для тих, хто проспав: 6 смачних рецептів

Забули поставити будильник? Не біда! У нашій статті ви знайдете 6 швидких рецептів смачного сніданку, які допоможуть вам впоратися з ранком, що проспав. Швидко, смачно та ситно – ідеальне поєднання для тих, хто не любить витрачати багато часу на приготування ранкової їжі. Спробуйте наші рецепти і насолоджуйтесь чудовим ранком! (більше…)

Continue Reading

Смачно

Як готувати перепелині яйця: покрокова інструкція з фото

Published

on

Як готувати перепелині яйця: покрокова інструкція з фото

Дізнайтеся, як приготувати перепелині яйця, мініатюрну версію курячого. Використовуйте їх як гарнір до салатів, бутербродів і канапе або подавайте на тостах.  (більше…)

Continue Reading

Рекомендую купувати іграшки для дітей в наших партнерів.

1488 Dating Б'юті Бьюті-поради В Відносини у парі Д Дієти Знайомства Знайомства з іноземцями Зрада Користь Користь та шкода Краса Любовне листування М Народні прикмети Новий рік 2024 П Подарунки Поради Прикмети Р Рік якої тварини Чоловічі імена Шкода Який знак зодіаку аллах девід лейн догляд за особою екстремізм забавно закони знання мусульмани мухаммад оптична ілюзія пророк Мухаммед психологічний тест скандали скраби тероризм цікаво що означає 1488 іслам

Advertisement Забрати 50 грн зараз

Цікаве