Connect with us

Смачно

Як готувати перепелині яйця: покрокова інструкція з фото

Published

on

Як готувати перепелині яйця: покрокова інструкція з фото

Дізнайтеся, як приготувати перепелині яйця, мініатюрну версію курячого. Використовуйте їх як гарнір до салатів, бутербродів і канапе або подавайте на тостах. 

Готувати перепелині яйця легко і, як ви можете собі уявити, враховуючи їх розмір, неймовірно швидко. Можливо, перепелині яйця не є типовим сніданком, але вони чудово підходять для частування або час від часу для особливого сніданку. Навчіться варити або смажити перепелині яйця, дотримуючись сьогоднішніх простих уроків.

Що таке перепелині яйця?

Перепілка — дрібна дичина з сімейства фазанових і куріпок. Вони коричневі і маленькі; вони приблизно 10-20 см, і вони важать від 70 до 140 г. Ось чому їхні яйця такі малі порівняно з курячими.

Це дикі птахи, але їх також утримують як свійську птицю, як для м’яса, так і для яєць.

Свіжі перепелині яйця вважаються делікатесом у багатьох частинах світу, і купити їх не завжди легко. Проте в наш час вони стають все більш популярними; Я зазвичай знаходжу їх у великих супермаркетах.

Advertisement

Перепелине яйце малесеньке:

  • воно важить лише близько 9-10 г.

Для порівняння:

  • звичайне куряче яйце важить близько 50 г,
  • качине — близько 70 г.

Вам знадобиться приблизно 4-5 крихітних яєць, щоб компенсувати одне звичайне яйце.

Вони білувато-кремового кольору з коричневими або сірими плямами. Жовток у них інтенсивно жовтий.

Незважаючи на свій невеликий розмір, вони наповнені такими поживними речовинами, як вітамін B12, селен, рибофлавін, холін і залізо. Один шматок містить лише 14 калорій.

Де можна купити?

Їх можна знайти в супермаркетах; найкращий час, ймовірно, буде навколо святкового сезону, як Великдень чи Різдво. Зараз я бачу їх частіше. Можливо, мені доведеться спершу піти на пошуки, але зрештою я їх знайду.

В ідеалі ви б купили їх безпосередньо у фермера, що також відносно легко в сільській місцевості, де я живу.

Advertisement

В іншому випадку ви можете спробувати спеціалізовані магазини, і ви, ймовірно, завжди зможете знайти їх в Інтернеті.

В упаковці зазвичай міститься 10 перепелиних яєць.
Що таке перепелині яйця?

Як їх приготувати?

Так само, як ви готуєте курячі яйця, тільки час варіння буде набагато коротшим.

Як їх використовувати?

Завдяки своїм розмірам їх краще використовувати як гарнір або ласощі. Вони коштують дорожче курячих яєць, тому приготувати омлет з перепелиних яєць для сім’ї може бути витратно, якщо ви не розводите птицю.

Поради експертів

  • Розмір і вага будуть мати значення під час їх відварювання; для менших знадобиться менший час приготування. Щоб усі вони приготувалися ідеально, ви можете розділити яйця в упаковці на дві різні партії: одну з менших, а іншу — з більшими. Відваріть їх окремо або залиште більші трохи в окропі.
  • Кімнатна температура: перед приготуванням вони повинні бути кімнатної температури. Це не означає, що вони зваряться швидше, але ймовірність поламатися, коли ви додасте їх у киплячу воду, зменшиться.
  • Щоб довести їх до кімнатної температури, вийміть їх із холодильника приблизно за 30-60 хвилин до приготування або помістіть у миску з теплою водою (не гарячою) приблизно на 10 хвилин перед приготуванням.
  • Нехай вода в каструлі повільно кипить, не скочується.

Як зварити перепелині яйця?

Ви можете готувати їх м’якими або твердими, я віддаю перевагу м’якій/восковій версії, але залежно від того, як ви збираєтеся їх використовувати, вам може знадобитися їх зварити круто.

  • Доведіть каструлю з водою до кипіння на сильному вогні. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і зачекайте кілька секунд, доки вона буде дуже м’яко пузиритися.
  • Приготуйте свій таймер .
  • Викладіть їх на шумівку (1) і обережно опустіть яйця в слабко киплячу воду. Їм усім потрібно зайти у воду одночасно.
  • Негайно запустіть таймер .
  • Відваріть їх за бажанням (див. нижче) (2) .
  • Негайно охолодіть їх : обережно вийміть їх з води або вилийте воду з каструлі та опустіть їх під холодну воду або помістіть у ванну з крижаною водою, щоб процес приготування негайно припинився.

Як зварити перепелині яйця?

Скільки їх варити?

  • Некруто: 2 хвилини 20-30 секунд або на кілька секунд довше, якщо вони більші за середні. У вас вийде рідкий жовток і злегка затверділі білки.
  • Середня провареність: 3 хвилини. Яєчні білки затвердіють, а жовтки стануть твердішими, але залишатимуться блискучими та вологими.
  • Зварена круто: 4 хвилини. Жовтки і білки повністю застигнуть.

Скільки варити перепелині яйця?

Як смажити перепелині яйця?

  • Розбийте кожне яйце в окрему невелику миску або маленьку тарілку.
  • Гострим ножем для шкірки зробіть невеликий надріз на шкаралупі та мембрані під нею (4) .
  • Тримаючи пальці в безпеці, розріжте навколо яйця, доки розріз не стане достатньо великим, щоб ви могли відкрити та вилити його в невелику ємність (5) .

Як смажити перепелині яйця?

  • Розігрійте трохи олії в маленькій або середній сковороді (я використовую антипригарну) на середньому вогні. Коли сковорода розігріється, зменшіть вогонь до мінімуму.
  • Акуратно помістіть кожне сире перепелине яйце в сковороду, пам’ятаючи послідовність.
  • Смажте їх на свій смак або до тих пір, поки білки не стануть прозорими, і вийміть їх зі сковороди, починаючи з першого, який ви поклали на сковороду (6) .

Як смажити перепелині яйця фото

Рецепт faq

Як довго зберігати свіжі яйця?

Термін їх зберігання довше, ніж у курячих яєць.
Кімнатна температура: вони зберігаються приблизно 1 ½ місяці, але завжди звертайте увагу на «термін придатності» на упаковці; ви ніколи не знаєте, як довго вони зберігалися, перш ніж ви їх купили.
У холодильнику вони зберігаються ще довше, близько двох місяців. Знову ж таки, будь ласка, зверніть увагу на «Термін придатності» на упаковці.

Advertisement

Скільки зберігати варені?

Кімнатна температура: не більше 10-12 годин, навіть менше, якщо погода спекотна.
Холодильник: близько двох днів, якщо вони зварені всмятку, і близько одного тижня, якщо вони зварені круто і шкаралупа ціла.

Чи можна їх заморозити?

Ні, заморожування зіпсує їх текстуру.

Як почистити варені яйця?

Advertisement

Постукайте та злегка покатайте кожен по твердій поверхні, щоб шкаралупа розкололася. Видаліть шкаралупу та мембрану навколо кожного. Я вважаю за краще починати видаляти оболонку з верхньої сторони кожного шматка; Мені це найпростіше.
Працюйте акуратно; якщо вони зварені всмятку, велика ймовірність того, що частина білого зійде разом із шкіркою, якщо ви не будете обережні. Легше, коли вони зварені круто.

Варінати подачі

Їжа для вечірки: використовуйте варені або смажені перепелині яйця, щоб поповнити канапе чи сморреброд для вечірки або приготувати інші невеликі закуски. Посипте їх невеликою дрібкою морської солі і невеликою кількістю чорного перцю. Додайте гілочку кропу, подрібнену цибулю або петрушку і, можливо, тертку сиру Пармезан.

Міні- шотландські яйця надзвичайно милі та смачні. Загорніть їх у фарш і обсмажте у фритюрі.

Сніданок або пізній сніданок: використовуйте їх для доповнення англійських кексів або бутербродів, як-от сендвіч із лососем. Приготуйте яйця та спаржу на тостах , тости з часниковими грибами або помідори на тостах і використовуйте крихітні яйця (варені чи смажені) замість курячих.

Супи: додайте їх у супову тарілку, наприклад, поверх гострого томатного супу замість яєць-пашот.

Advertisement

Макарони: я люблю додавати їх до простої страви з макаронами з оливковою олією та часником. Вони також чудово поєднуються з локшиною з часниковим маслом або макаронами з трюфелями .

Салати: вони ідеально доповнюють зелені салати, особливо ті, що готуються з руколою або салатом з баранини.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Смачно

Меню на Новий рік 2024 – рік Дракона: варіанти страв, оригінальні рецепти

Published

on

Меню на Новий рік 2024 - рік Дракона: варіанти страв, оригінальні рецепти

Новий рік-2024 пройде під заступництвом Дерев’яного Зеленого Дракона. Дізнайтеся, що приготувати на святковий стіл, щоб догодити цій могутній тварині. (більше…)

Continue Reading

Смачно

Швидкий сніданок для тих, хто проспав: 6 смачних рецептів

Published

on

Швидкий сніданок для тих, хто проспав: 6 смачних рецептів

Забули поставити будильник? Не біда! У нашій статті ви знайдете 6 швидких рецептів смачного сніданку, які допоможуть вам впоратися з ранком, що проспав. Швидко, смачно та ситно – ідеальне поєднання для тих, хто не любить витрачати багато часу на приготування ранкової їжі. Спробуйте наші рецепти і насолоджуйтесь чудовим ранком! (більше…)

Continue Reading

Смачно

Домашнє вівсяне молоко: рецепт приготування

Published

on

Домашнє вівсяне молоко: рецепт приготування

Напрочуд легко зробити власне вівсяне молоко вдома, гарантуючи, що у вас буде велика кількість рослинного молока для гарячих напоїв, смузі, млинців тощо. (більше…)

Continue Reading

Рекомендую купувати іграшки для дітей в наших партнерів.

1488 Dating Б'юті Бьюті-поради В Відносини у парі Д Дієти Знайомства Знайомства з іноземцями Зрада Користь Користь та шкода Краса Любовне листування М Народні прикмети Новий рік 2024 П Подарунки Поради Прикмети Р Рік якої тварини Чоловічі імена Шкода Який знак зодіаку аллах девід лейн догляд за особою екстремізм забавно закони знання мусульмани мухаммад оптична ілюзія пророк Мухаммед психологічний тест скандали скраби тероризм цікаво що означає 1488 іслам

Advertisement Забрати 50 грн зараз

Цікаве